‘MijnOverheid’: gedoe & problemen

Afgelopen week stond de digitale postbus van de overheid (‘MijnOverheid’) behoorlijk in het nieuws. Want veel gedoe, problemen, ellende en boetes. Dixit de Nationale Ombudsman.
Ken je niet, die digitale postbus? Misschien helpt dit?
Inmiddels heb jij er ook een, een digitale postbus (ja, ook jij!). Er zijn nu dus drie mogelijkheden. Eerste: je gebruikt die postbus actief (en dan kan het best handig zijn als je de handleiding goed gelezen hebt). Tweede: je hebt ‘m (nog) niet geactiveerd en dan is er -voorlopig- niets aan ’t handje want als niet actief komt er blijkbaar ook geen post in en krijg je alles ook nog op papier, of mail. Drie: je hebt ‘m in je enthousiasme geactiveerd, maar er verder nooit meer naar omgekeken. In dat laatste geval heb je dus een probleem, waarschijnlijk. En spant de Ombudsman zich nu dus in om je uit de penarie te helpen.
Advies dus: ga zelf eens kijken in/naar je postbus. Of (nog) niet natuurlijk.