DBA: “we pakken alleen de echte boeven”, zegt Wiebes

Vorige week schreef ik hier over de onduidelijkheid rond het in de ijskast zetten van de DBA-regels tot 2018. Want de belastingdienst ging tot 2018 alleen ‘de echte boeven vangen’, zei de StasFin.
AdNWeb Contract
Wie/wat dus zijn dat dan, die échte boeven? Verbaasde gezichten alom, zeker in mijn vak. In de Eerste Kamer legde de StasFin dat vorige week uit en de Telegraaf schreef het op. Fijn, weten we dat ook weer. Een stuk of 10 boeven dus en daar hoor jij natuurlijk niet bij? Toch? Zit ik me wel hier af te vragen wie dat dan wel zijn, die 10.
Oh ja: ik lees ook dat er inmiddels 6.143 ‘modelcontracten’ door de Belastingdienst zijn ontvangen. Waarvan er 4.153 (68%) zijn verwerkt. Van die 4.153 werden zo ’n 24% goedgekeurd, 39% afgewezen en bij de resterende 37% werd het ‘overleg afgebroken’ (dat ging dus ook niet goed).
En: het ‘Meldpunt DBA’ heeft inmiddels 1.801 meldingen.