AOW + + +

Breed in het nieuws de afgelopen week: we ‘mogen’ nog later ‘met pensioen’. Tenminste als we later geboren zijn dan in 1954.
AdNWeb Geraniums
‘Het’ stond al op 67 jaar, daar komen nu officieel 3 maanden bij. Zelf even checken op je eigen leeftijd? Dat kan hier.
‘Mogen’, met pensioen’ en ‘het’ tussen aanhalingstekens? Jazeker, want dit gaat alleen over de datum waarop je aanspraak kunt maken op je eerste AOW-uitkering en dat is voor ondernemers natuurlijk iets heel anders dan ‘met pensioen gaan’. Ondernemers (en niet alleen zij natuurlijk) kunnen gewoon zelf blijven uitmaken wanneer ze stoppen met werken.
Het lijkt er teveel op dat de overheid wel even uitmaakt wanneer we wat doen. Je mag best eerder stoppen met werken, of later. Kwestie van geld ervoor hebben (of niet hebben). Moest me even van het hart, dit.
Na al die ‘kijk-ons-eens-belangrijk-zijn’ communicatie.