Let op bij *.pdf-facturen!!

De digitale informatie-uitwisseling wordt steeds belangrijker, dus ook steeds groter en omvangrijker. Dat geeft (bijna) iedereen meer kansen, dus ook criminelen.
AdNWeb Duivel
Want wat zag ik deze week? Fraude met per mail opgestuurde facturen. Dat was voor mij nieuw en ik schrok er ook wel van. Het werkt zo.
In gewoon Nederlands: je krijgt een factuur in je mail van een bekende crediteur. Die factuur is echter vooraf door de dief onderschept, aangepast (op naam en bankrekeningnummer) en weer verstuurd. Gebruik je de gegevens van die factuur om te betalen…. dan is je geld weg (en de echte crediteur boos). Die truc werkt ook met facturen die je direct online kunt betalen. Tjonge. Je moet tegenwoordig bij alles opletten wat je doet! We leven steeds meer in de digitale middeleeuwen, met struikrovers in alle bosjes.