Belastingdienst gaat Belastingdienst een boete geven?!

Een boete van de Belastingdienst, nooit leuk. Toch?
Maar deze wel: de Belastingdienst loopt de kans dat ze zichzelf een boete moet gaan geven. Omdat?
AdNWeb Belastingenveloppen
Omdat de Belastingdienst momenteel een nogal drastische reorganisatie aan het uitvoeren is. Belangrijk onderdeel van die reorganisatie is het ‘afscheid nemen’ van rond de 5.000 medewerkers en daarvoor heeft de Belastingdienst een hele mooie regeling bedacht (die overigens een kleine 650 miljoen kost, die regeling), ter stimulering van de vertrekkende ambtenaren. Zo mooi (!) is die regeling dat die niet voldoet aan de voor dit soort zaken geldende (fiscale) regels en dat betekent dus: een boete, van de Belastingdienst voor de Belastingdienst…..  Tenminste, daar heeft het nu alle schijn van; de MinFin moet het nog uitzoeken (heeft ‘ie vast een belastingadviseur voor…). Binnenkort meer….