Hoedjesdag 2016

Het was afgelopen dinsdag weer plannetjesdag: wat heeft onze overheid voor ons in petto voor het jaar 2017?
adnweb-hoeden
Nou… kort samengevat: weinig (nieuws) eigenlijk. De vakpers was nog het meest verbaasd over het afschaffen van de bijzondere fiscale aftrek voor onderhoud aan monumentenwoningen, kun je nagaan. Er verandert in 2017 inderdaad ook niet zo heel veel. Ja, de arbeidsaftrek gaat omhoog (“werken moet lonen”, VVD) en de algemene heffingskorting gaat omlaag bij een hoger inkomen (“nivelleren is een feestje”, PvdA), maar dat wisten we al lang.
En we gaan er (bijna) allemaal op vooruit. Mooi! Hoewel: zoals ik iemand op tv zag zeggen: “eerst in de portemonnee zien, dan geloven…”.
Natuurlijk struikel ik weer over de samenvattingen van alle plannen in de vakpers. Dus dat ga ik hier lekker niet zelf doen: pick the one you like best.
Speciaal (nou ja, ‘speciaal’) voor ondernemers is er ook nog deze (sponsored by the government).
Oh ja, nog een interessante: vanaf 2017 komt er weer een (hoge) vrijstelling voor ouders die hun kinderen geld schenken voor de aankoop of verbouwing van een eigen huis, of het versneld aflossen op de hypotheek. Dus wacht even……