Zat er aan te komen: negatieve rente!

Jaja, die kon je van verre aan zien komen: geen rente meer krijgen op je spaargeld. Sterker nog: rente betalen! AdNWeb DuivelTenminste: de banken zijn zich daarop aan het voorbereiden door het aanpassen van de voorwaarden. De Rabo had dat al geregeld en de ABN/Amro gaat het doen (dat voorbereiden). De Triodosbank is blijkbaar ook al bezig.
Vooralsnog (!) alleen voor ‘bedrijven’ en -waarschijnlijk (!)- alleen voor grote(re) bedrijven. Vooralsnog. En ‘waarschijnlijk’, of ‘misschien’. En na de zomervakantie, als… Dat wordt dus oude sokken opzoeken. Of toch maar een erg dure vakantie? Of toch maar aandelen? De hypotheek versneld aflossen? Zonnepanelen? Of ….? Tja… Het blijven uitdagende tijden, hoorde ik vandaag.
Wat mij betreft: Corporal Jones (Dad’s Army) zei het al: Don ’t panic!!