DBA/VAR: al 200 goedkeuringen…, van de ……

De Hoekse & Kabeljouwse Twisten over de ‘vervanging’ van de VAR door de DBA zijn nog lang niet voorbij (die twisten waren trouwens een soort voorbode van de onafhankelijkheidsstrijd van ‘de Hollanden’, wist je dat?). Dus …..
AdNWeb Contract
Maar goed, even serieus.
Kwestie 1: heeft die overgang tot gevolg dat er minder werk aan ondernemers wordt verleend? Ja, zeggen vele ondernemersorganisaties. Nee, schrijft (pdf)StasFin Wiebes. Voor wat het waard is: bij mijn klanten heb ik wel wat kleinere perikelen gehoord, maar echt grote? Nee, tot nu toe nog niet.
Kwestie 2: hoe gaat ’t nou met die standaardcontracten en de beoordeling daarvan door de Belastingdienst? Nou: zwaar beroerd dus. Tot nu toe zijn er van de 3.500 voorgelegde contracten 200 (ja, 200!) goedgekeurd.