Mooi is dat: compensatie woekerpolis belast!

Ineens is iedereen klaar wakker: vakgenoten, banken, verzekeraars (de Belastingdienst was al wakker, zo blijkt). Want wat krijgen we nou? Uitkering woekerpolis fiscaal belast? Pardon?
AdNWeb Duivel
Heb je een woekerpolis (ja, dom ja, maar goed), krijg je na al die jaren eindelijk een vergoeding voor de teveel door de bank e/o verzekeraar in rekening gebrachte kosten…. blijkt de fiscus daar ook in te willen meedelen: die vergoeding is belastbaar inkomen! Lees hier het -toch wel wat tranentrekkende- relaas op RTLZ over een meneer die een vergoeding kreeg (toch al niet al teveel, die vergoeding), daar vervolgens Inkomstenbelasting over moest betalen en door dat extra inkomen ook nog eens zijn Ouderenkorting kwijtraakte. En dat dus voor € 791. ’t Zal je je huurtoeslag maar kosten, of je zorgtoeslag.
“Dubbel genaaid” noemt RTLZ dat, en terecht (vind ik dan).
Gelukkig is deze zaak nog niet helemaal rond, want het volgende slachtoffer dat wel op tijd (!) bezwaar maakt kan het tot de hoogste Belastingrechter uit gaan vechten. Over een jaartje of 5 á 6 weten we meer…… In de tussentijd: niet uitgeven dus….