01 mei: DBA van kracht, VAR exit

De VAR is out, DBA is in. Op 01 mei 2016 is de teerling definitief geworpen… Ik ben benieuwd waar hij gaat vallen, die teerling.
En met welke kant boven.
AdNWeb Contract
Inmiddels loopt natuurlijk Jan en Alleman zich druk te maken, van alles en nog wat (niet) te regelen en draaien de adviseurs en juristen overuren, net als de uitzendbureaus.
En heeft iedereen en zijn moeder een mening.
Ik som er even een paar op: er komt een commissie die de modelovereenkomsten gaat toetsen, grote jongen BDO vindt dat zelfs werken met goedgekeurde overeenkomsten toch niet kan werken (goh),  maar datzelfde DBO vindt ook dat er andere opties zijn dan de modelovereenkomst (creatief en slim, wel bewerkelijk). En er is grote onrust onder musici en artiesten want blijkbaar neemt de Belastingdienst het standpunt in dat een musicus die als ‘zzp’er’ werkt in een groter geheel (een orkest, of band, dus) geen zelfstandige kan zijn (want mag zich niet laten vervangen en mag niet bepalen wat en hoe er gespeeld wordt)….., dus loondienst.
Heftig, als dat zo is. Je hoort…..