Vanaf 2016: strenge BTW-controles

Zo af en toe zijn er ontmoetingen tussen de Belastingdienst en de ‘intermediairen’ (zoals ik en mijn vakgenoten genoemd worden).
Altijd leerzaam, en vaak ook leuk trouwens. Gezellig zelfs.

AdNWeb Gouden EeuwOp de laatste intermediairendag (november/december) hoorden we een interessant betoog over de plannen voor nogal vergaande controles van de Belastingdienst op de btw-aangiften en de ‘balansposten btw’. Ik kan hier alles proberen uit te leggen, maar de hedendaagse techniek staat voor niets: bijgaand een YouTube link naar het betoog zelf. Hoor en kijk zelf, dan weet je welke plannen er opborrelen in de serverruimtes van de Belastingdienst. ‘Big Data’ is watching you, ook bij het maken van de btw-aangiften. Gelukkig wel verteld door een ouderwets strenge belastingman. Zo hoort dat!