Belastingplan 2016

Schreef ik eerder dat ik de belastingplannen 2016 nog even wilde laten voor wat ze waren totdat ze compleet en zeker waren. Nou vooruit, dan toch maar even een korte opsomming op/van RTL.
AdNWeb Belastingenveloppen
Een paar dingen zijn toch wel opvallend. Vooral dat de hogere schenkingsvrijstelling wordt betaald door het verhogen van de accijns op sapjes en water. Hoe verzin je dat?
Maar wat me toch altijd het meeste opvalt zijn die berekeningen over wat dat ons allemaal zou gaan opleveren, of kosten. Knap hoor, dat je dat zo kunt uitrekenen. Ik heb alleen nog nooit een berekening achteraf gezien: klopte dat voorspellende cijferwerk wel? Bijzonder ook dat, neem eens in gedachten een kinderloos echtpaar met een gezamenlijk inkomen van € 60.000, die er respectievelijk 2,0%, 2,6%, 1,9% en 2,1% op vooruit gaan. Scheelt toch (hoog/laag) € 420 netto per jaar, een mooi weekendje naar zee. Wat wordt het nou? Krijgen we netto meer (nemen we dan maar eens aan), verhogen de gemeenten, provincies en allerlei overheidsdiensten hun heffingen…….
Maar goed, zoals al gemeld: verder wacht ik nog even rustig af.