De IBAN-converter is terug

Misschien inmiddels alweer vergeten? Sinds begin 2013 werken we (moeten we werken, van de EU) met de IBAN-rekeningnummers.
AdNWeb Getallen
In het begin hielpen de banken ons daarbij nog door alle rekeningnummers automatisch om te zetten in die niet-te-onthouden lange en ingewikkelde codes. Maar dat (helpen) mocht niet meer (ook van de EU, NL had al een extra verlenging) vanaf eind 2013. Dat moesten we zelf gaan regelen, hoe werd er helaas niet bij verteld. En je kon erop wachten: dat gaat dus nogal eens fout met geld dat op een ‘verkeerde’ bankrekening terecht komt en zie het dan nog maar eens terug te krijgen…. Op internet verschenen daarna nogal wat niet altijd even betrouwbare sites waar je dat omnummeren kon doen. Met soms nogal dramatische gevolgen omdat sommige sites gelijk de gebruiker ook even wat extra nuttige info voor hun ‘activiteiten’ ontfutselden.
Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald…. Na lang aandringen mochten de banken het conversieprogramma weer online zetten. Zucht (van verlichting). Hier staat het.