Blockchain: gaan we dat straks allemaal doen?

AdNWeb AcceptgiroInteressant artikel in Accountancy Vanmorgen deze week. Erg technisch weliswaar, maar ‘please bear with me for a moment’ want misschien geeft dit een inkijkje in hoe we allemaal ons betalingsverkeer regelen over een jaar of 10. En dat is andere koek dan wat we nu nog doen: blockchain.

Je bank verzorgt nu minimaal twee dingen voor je: ze bewaren je geld en ze zorgen ervoor dat als je geld overmaakt dat allemaal netjes geregeld wordt. Blockchain is een nieuwe manier om dat overmaken te regelen en registreren. Hier het artikel.
Als dat wat wordt (voor zover het dat al niet is, ergens in de spelonken van het internet) hebben we straks dus geen bank meer nodig voor het betalingsverkeer.
Iemand zit dus nu misschien aan het hele verdienmodel van de banken te zagen, ergens.