Toeslagen krijgen een andere smoel

Ooit, in den beginne, werd de uitvoering van de toen nieuw bedachte ‘Toeslagen’ ondergebracht bij de Belastingdienst omdat die – toen nog wel – bekend stond als degelijk, betrouwbaar, effectief en efficiënt. Op zich was dat toen toch ook al een wat rare keus: de cultuur van de Belastingdienst is toch vooral het innen van geld en niet het uitbetalen van geld. Was het UWV geen betere uitvoerder, vonden velen toen. En wat die velen toen al dachten kwam uit: het ging niet goed. Wat overigens zeker niet alleen aan de Belastingdienst te wijten was, het constant veranderen van de regels door de politiek maakte er ook een zooitje van.

Sinds 01 januari 2021 is de dienst ‘Toeslagen’ geen onderdeel meer van de Belastingdienst, maar een zelfstandig onderdeel (dienst) van het Ministerie van Financiën. Om dat duidelijk te maken worden er langzaamaan veranderingen doorgevoerd in allerlei zaken, zoals ook de huisstijl van ‘de Toeslagen’. Wie alvast een kijkje wil nemen, dat kan hier. Niet schrikken dus, alles gaat volgens (een) plan.
Wat mij dan weer opvalt is dat deze (inmiddels gestruikelde) regering werkt(e) aan plannen om alle Toeslagen af te schaffen. Dus….. waarom deze hele operatie?