Kredietverzekeraar verwacht weer meer faillissementen

De overheidssteun voor het bedrijfsleven (en de gesubsidieerde sector ook trouwens) om de klappen van Corona op te vangen heeft vele gevolgen gehad: goede, maar ook slechte. Een van de slechte gevolgen is dat bedrijven en instellingen die eigenlijk geen lang leven meer zouden hebben gehad zonder Corona via die financiële steun ineens een paar jaar extra leven kregen. Voor die bedrijven en instellingen bestaat zelfs een naam: Zombies.

De Coronasteun is nu afgelopen, sterker nog: als er teveel geld was ontvangen (en dat was daar nogal eens het geval, logisch) is het moeten terugbetalen begonnen. Die bedrijven & instellingen hebben dus nu twee problemen: het gaat al niet goed en dan moeten er ook nog eens oude schulden afgelost worden. Kredietverzekeraar Atradius verwacht vreest dus dat het aantal faillissementen de komende tijd weer stevig toe gaat nemen.
Wat kunnen we met die informatie? Weinig, een Zombie herken je niet makkelijk (het leven is helaas geen film). Maar wees wel alert met wie/wat je zaken doet en blijf goed op het betalingsgedrag letten.