Regeltjes, regeltjes

Afgelopen week kwam de definitieve versie van het Handboek Loonheffingen 2023 uit en dat is altijd weer een hoogtepunt in het leven van de fiscale muizen zoals ik. Eindelijk duidelijkheid, nou ja: een soort van dan.
Voor wie zich wel kan verkneukelen in dit soort wetgeving: het Handboek bevat dit jaar 529 (!) bladzijden. Vijfhonderdnegenentwintig! En dat zijn overigens alleen nog de fiscale regels, er zijn ook nog regels voor de werknemersverzekeringen, pensioenfondsen, de sociale wetgeving en last-but-not least het arbeidsrecht.

Mooi voorbeeldje van de complexiteit van Loonheffingen: de in de loonadministratie te gebruiken code (niet schrikken) als een werknemer vertrekt (om welke reden dan ook). Makkie toch? Mocht je binnenkort een werkgever tegenkomen: toon respect voor diens kennis….