Nog even geen ander Btw-nummer voor zelfstandigen

Nee, het is nog even te moeilijk om zakelijke éénpitters een ander Btw-nummer te geven dan hun BSNummer + B01 (of B02, of…). Dus dat gebeurt nog even niet. Privacy? Ach. Ja, dat moet wel (want de wet AVG geldt toch voor alles en iedereen?), maar nu nog even niet. Mooi toch?

Nou mooi…. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) had de regering tot eind 2018 de tijd gegeven om dit te regelen en dat gaat dus niet gebeuren. En wat gaat de AP nu doen? De regering een boete opleggen? Een boete die de geachte belastingbetaler dan dus indirect zelf moet ophoesten? Misschien kunnen we die boete dan wegstrepen tegen de boetes die de overheid ons oplegt omdat we weer eens een dagje te laat zijn met onze aangifte, of dat we weer 5 kilometer te hard rijden? Gelijk oversteken dan wel graag…….