De plannen van de Belastingdienst voor 2019

Ja, ook de Belastingdienst maakt plannen. Die lukken weliswaar niet altijd even goed, maar toch blijven ze het proberen. Ook voor volgend jaar weer: het ‘Jaarplan 2019’ (pdf). Dat plan is best aardig leesvoer voor een donkere en koude avond in het najaar, dan weet je wat je komend jaar te wachten staat aan al dan niet ‘bijzondere aandacht’.
Nope, ik ga het hier niet voor je samenvatten; too much information (een prijs voor wie weet uit welk nummer deze tekst komt…). Maar tegenwoordig heeft alle (nou ja alle, veel) overheidsvoorlichting minstens één thema en bij het jaarplan is dat: ‘Transparant’, ‘van corrigeren naar voorkomen’ en ‘een beeldend, toegankelijk verhaal’. Dus dit jaar zelfs drie thema’s voor hetzelfde geld. Okay!
Wel alvast twee kleine voorzetjes: de Belastingdienst gaat proberen (kleine) ondernemers te helpen bij het correct invullen van hun aangiften, dat gaat blijkbaar nogal eens niet goed als ze dat zelf doen. De Belastingdienst gaat ook niet meer controleren op het privégebruik van ‘uitsluitend zakelijke’ auto ‘s: te veel werk en te weinig resultaat blijkbaar. En over auto ’s geschreven (en ook erg beeldend): check deze video eens, dan snap je er waarschijnlijk nog niet veel van, behalve dan dat het knap ingewikkeld is.