Massaal bezwaar tegen Btw-correctie autogebruik mislukt

Gebeurt af en toe: een soort collectieve verontwaardiging (en geldlust, dat ook) en soms werkt dat, meestal niet. Deze keer niet. Niet minder dan 478.000 ondernemers gingen in bezwaar tegen een (fiscaal nadelige, vonden ze) technische kwestie rond de beruchte correctie privégebruik auto (ook wel –onterecht bij ondernemers– ‘de bijtelling’ genoemd).
Dat kan soms ook een prijzige affaire zijn, die ‘bijtelling’. Klopt. Valt overigens vaak ook erg mee, het effect is erg individueel en auto-afhankelijk. Maar goed, toch niet mis: 478.000 bezwaarschriften (een tijdje geleden meer dan genoeg om een referendum mee aan te vragen, toch?).
Maar de fiscus is natuurlijk ook niet helemaal van gisteren: 1.847 bezwaren werden inhoudelijk bekeken en beoordeeld. Resultaat: nul, nada, niets: geen gelijk dus voor de bezwaarhebbenden. De rest was te laat, had het bezwaar niet (goed genoeg) onderbouwd of was een postzegel vergeten te plakken. Wat nou ook alweer precies het punt was waar het over ging is iedereen inmiddels alweer vergeten. Ik ook trouwens, logisch ook: ik heb er nooit wat in gezien, dat bezwaar.