Verplichte AOV voor ‘kwetsbare’ ondernemers?

De AWVN (een werkgeversorganisatie) laat in het Financieel Dagblad opschrijven dat de laatste tijd de politieke steun voor een verplichte verzekering voor arbeidsongeschiktheid voor alle werkende Nederlanders, dus ook ondernemers, toeneemt. Zie ook hier.
AdNWeb Ziekebeer
Het zou dan bij ondernemers vooral moeten gaan om ‘kwetsbare ZZP’ers’ die op de een of andere manier verzekerd zouden moeten worden via het UWV (en/of via de regels van het UWV). Daar hoort dan natuurlijk ook bij: een verplichte premiebetaling en overigens vast ook een goed opgetuigd controle- en uitvoeringsapparaat (let me guess: de Belastingdienst, of toch het UWV?).
Maar wat – of beter: wie – zijn dan die ‘kwetsbare’ ondernemers? Denk ik dan. Wordt dat bepaald door een inkomens(=winst)grens? En waar ligt die grens dan? En wat bij (sterk) wisselende inkomens, toch redelijk gebruikelijk bij ondernemers?
Ik weet nog niet goed wat ik hier van moet denken. Het idee zelf is misschien nog niet zo slecht, maar een ‘verplichting’? En uit te voeren door (aan de overheid gelieerde) instellingen? Dan wordt de ‘kwetsbaarheid’ niet echt minder. En als er dan toch al een apparaat is, dan gaat dat vast ook nadenken over ‘pensioen’….., verplicht dus ook.